Nieuws

Vorige   Overzicht   Volgende
6/11/2018

De nieuwe Bonneville T120 Diamond Edition

In 2019 viert Triumph de 60e verjaardag van de meest iconische 2-cilinder in de geschiedenis - de Bonneville uit 1959 - met de prachtige Bonneville T120 Diamond Edition, met een eenmalige premium-kleurstelling en een uniek niveau van hoogwaardige afwerking en detaillering.

 

Gebaseerd op de tijdloze Bonneville T120, viert de nieuwe Bonneville T120 Diamond Edition de 60e verjaardag van de beroemdste Britse motorfiets uit de geschiedenis. De originele T120 werd geboren in 1959 en is vernoemd naar de iconische Bonneville zoutvlakte. Het was de maatstaf voor stijl, mogelijkheden en handling en de huidige generatie tilt de legende naar een nog hogere standaard.

De nieuwe 2019 Bonneville T120 Diamond Edition brengt de klassieke stijl en moderne capaciteiten van de standaard Bonneville T120 naar een nog hoger niveau van afwerking, waaronder:

- Exclusive White en Silver tankdesign met opvallende ‘Union flag’

- Uniek Bonneville T120 Diamond logo op de zijpanelen

Als aanvulling op zijn unieke kleurenschema heeft de T120 Diamond Edition een groot aantal bijzondere details die zijn speciale ‘one-of-a-kind’ propositie verder versterken, waaronder:

- Chrome ‘4 bar’ Triumph tankbadges
- Chrome motorafdekkingen en badges 
- Chrome kettingbeschermer   

 

Met een gelimiteerde oplage van slechts 900 exemplaren wereldwijd, wordt elke motor geleverd met een genummerd eigendomscertificaat ondertekend door Nick Bloor, CEO van Triumph.

 

STANDAARD KENMERKEN, OVEREENKOMSTIG MET DE BONNEVILLE T120 BLACK

1200cc ‘High Torque’ motor

Het authentieke karakter van de Bonneville T120 komt tot leven door de met 8 kleppen uitgeruste ‘High Torque’ 1200cc parallelle 2-cilinder Bonneville motor.

Speciaal gebouwd voor de moderne klassieke rijstijl, met een directe en opwindende koppelafgifte, produceert hij een piekkoppel van 105 Nm bij een lage 3.100 omw/min - een verbazingwekkende 54% meer dan de vorige generatie.


Met de uiterste nauwkeurigheid en de directe gasrespons van Triumph's nieuwste generatie ride-by-wire brandstofinjectie- en motormanagementsysteem, is de zes versnellingen tellende 1200  Bonneville motor ontworpen met een charismatische toon en een interval van 270° voor een karakteristieke, lineaire vermogensafgifte.
 

Het motorprofiel is prachtig ontworpen om de belangrijkste historische stijlelementen van de Bonneville motoren uit de jaren 60 te bevatten, waarbij eigentijdse componenten fijngevoelig worden geïntegreerd om dat iconische motorsilhouet te behouden.
 

Achter de stijlvolle buitenkant van de 1200-motor zit een geavanceerd vloeistof gekoeld systeem, zorgvuldig geïntegreerd om de visuele impact te minimaliseren en tegelijkertijd lagere emissies te behalen en het brandstofverbruik te verminderen - 13% beter dan de vorige generatie. Dit, in combinatie met een nieuw uitgebreid onderhoudsinterval van 16.000 km (10.000 mijl), zorgt voor een drastische verlaging van de totale kosten voor de eigenaar.
 

Tenslotte nog de elegante in peashooter-stijl uitgevoerde uitlaten, die een strakke rechte lijn volgen die wordt bereikt door een ingenieus ‘twin-skin’-ontwerp dat de pijp afdekt die door de bak loopt en weer naar buiten. Het levert het ware geluid van een Britse 2-cilinder, met een diepe en rijke toon die echt overeenkomt met het T120-karakter, afgestemd op een niveau dat je wil en verwacht.


 

Moderne capaciteiten
De Bonneville T120 Diamond Edition is voorzien van alle geavanceerde standaard capaciteiten van de T120 Black, met een schat aan op de rijder gerichte technologie voor uitzonderlijke controle, veiligheid en verbeterd vertrouwen van de rijder in de machine - fijngevoelig en compromisloos geïntegreerd om de authentieke stijl en het karakter van de Bonneville te behouden.

Waaronder:

- ABS: Triumph’s variabele antiblokkeersysteem geeft de Bonneville een hoog standard niveau van veiligheid en controle.

- Ride-by-wire: Voor verbeterd gasrespons en meer veiligheid en gevoel en minder brandstofverbruik.                 

- Tractiecontrole: Door gebruik te maken van het ride-by-wire-systeem biedt het schakelbare tractiecontrolesysteem verbeterde en geoptimaliseerde controle.

- Twee rijmodi: Gekoppeld aan het ride-by-wire-systeem, kan een van de twee rijmodi ‘Road’ en ‘Rain’ worden geselecteerd, welke de rijder meer controle en veiligheid biedt afhankelijk van de situatie.

- Koppelingsbekrachtiging: Ontworpen om de inspanning van het bedienen van de koppelingshendel voor de rijder te verminderen, waardoor de koppeling lichter aanvoelt en het voor de rijder makkelijker en comfortabeler is – ook op lange afstanden.

- DRL-koplamp: Met de nieuwste dagrijverlichting (DRL) die zorgt voor een onderscheidend lichtpatroon en verbeterde energie-efficiëntie voor duurzaamheid op de lange termijn (afhankelijk van lokale wetgeving).

- LED-achterlicht: Ingebouwd in de klassiek geïnspireerde achterkant, waarbij een onderscheidend achterlichtpatroon wordt verkregen en verbeterde energie-efficiëntie, met geïntegreerde kentekenplaatverlichting.

- Verwarmde handvatten: In de fabriek gemonteerde verwarmde handvatten met hoge specificities en instelbaar in drie standen.

- USB-oplaadpunt: Met de onder het zadel gesitueerde USB-aansluiting kunnen rijders hun essentiele apparaten opladen.                           

- Startonderbreker: Transponder geïntegreerd in de T120 sleutel.

- Stijlvolle dubbele klokken: Met functies uitgeruste klokken (snelheidsmeter en toerenteller) met prachtige 3D-wijzerplaten die op slimme wijze een digitaal menusysteem bevatten.
- Schakelaars Elegante schakelaars presenteren eenvoudige vingertopbediening voor makkelijke toegang tot de belangrijkste functies op de dubbele klokken.

 

Ontspannen en verfijnde handling

De combinatie van Triumph’s kenmerkende rijdynamiek van neutraliteit, behendigheid en stabiliteit met comfortabel zadel en bijpassende vering voor een boeiende, maar toch gemakkelijke rit. Met zijn ontspannen zitpositie, standaard verwarmde handvatten, middenstandaard en handgreep voor passagiers, is de Bonneville T120 Diamond Edition volledig uitgerust voor maximaal comfort en praktische bruikbaarheid in de praktijk.


 

Meer info